Foto: SVT

Linbana föreslås i Karlstad

Uppdaterad
Publicerad

Bygg en tre kilometer lång linbana i Karlstad mellan centrum och stadsdelen Färjestad. Det tycker en medborgare som lämnat ett e-förslag via kommunens hemsida.

Linbanan skulle enligt förslaget på kommunens hemsida fungera både som transportled och turistattraktion med hållplatser vid bland annat Borgmästarholmen och Löfbergs arena. En slutstation skulle vara vid Centralstationen.

Planer i Göteborg

I Göteborg planeras sen en tid tillbaka en linbana över Göta älv, en transport som skulle kunna ta 4 000 resenärer i timmen. Förslaget där kom ursprungligen från en medborgare och nu, några år senare, har planerna tagit allt fastare form.

Krävs 50 röster

Det krävs minst 50 namnunderskrifter för att förslaget i Karlstad ska skickas vidare till berörd nämnd och hanteras som ett ärende.  Slutdatum för förslaget att samla in namnunderskrifter är 4 april.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.