• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Örkelljunga i Örkelljunga kommun, Skåne län. Det brinner i en industrifastighet i centrala Örkelljunga. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Kristianstad.

Lundsbergs skola beslutade att stänga av en elev i ett år. Foto: Arkiv

Lundsbergs skola inför rätta

Uppdaterad
Publicerad

Föräldrarna till en elev på Lundsbergs skola har överklagat ett avstängningsbeslut till Förvaltningsrätten i Karlstad.

Anledningen är att föräldrarna vill häva skolans beslut att stänga av eleven efter en fest på skolans elevhem där eleverna ska ha druckit alkohol och rökt, det skriver Expressen GT idag.

Enligt tidningen beskriver skolan på följande vis hur det såg ut i elevhemmet dagen efter festen: ”Rummet var belamrat med sängar, ditburen soffa, eldfängda textilier, filtar och täcken. Hurtsar belamrade med spritflaskor och drickburkar samt askfat. Brännmärken på madrass och sänggavel samt aska på golv och i säng”.

Skolan beslutade att stänga av eleven i ett år med start den 28 augusti.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Internatskolan Lundsberg

Mer i ämnet