Foto: Fotograf David Hårseth

Man knivdödad i Filipstad

Uppdaterad
Publicerad

En 60-årig man knivhöggs till döds i centrala Filipstad på torsdagskvällen.

– Vi har ett misstänkt mord på en man på öppen gata, säger polisens förundersökningsledare Anders Forsman.

Det är en 60-årig man, hemmahörande i Filipstad, som avlidit. Han är sedan tidigare okänd i polisiära sammanhang, uppger polisen.

De vill inte kommentera om mordvapnet hittats men konstaterade på brottsplatsen under natten att mannen skurits med ett vasst föremål och att det varit orsaken till hans död.

Avled på platsen

Det var vid 21.30-tiden som larmet kom. Polis och ambulans kallades till Kungsgatan i centrala Filipstad men trots livräddningsförsök avled mannen.

Brottsplatsen spärrades av och tekniker kallades till platsen.

– Vi har gjort teknisk undersökning. Vi har också hört vittnen, genomfört dörrknackning och vi har sökt i området, säger Ronny Brattström till SVT Nyheter Värmland på fredagsmorgonen.

Brattström vill inte kommentera om de säkrat några spår efter den misstänkte gärningsmannen eller gärningsmännen.

– Ingen är frihetsberövad än, säger Ronny Brattström.

Mordutredning inledd

En förundersökning gällande mord har inletts.

– Vi har ett misstänkt mord på en man på öppen gata, sade Anders Forsman, förundersökningsledare vid polisen i Värmland till SVT i natt.

Ett 40-tal förhör har hittills hållits och enligt polisen har ett vittne observerat slutskedet på brottet och sett hur en person flytt in på den närliggande Bronellsgatan.

Utredningsmaterialet beskrivs som omfattande och det ska nu analyseras. Enligt polisen kan det beskrivas som ett klassiskt spaningsärende där motiv just nu saknas. Myndigheten vädjar till allmänheten om hjälp med uppgifter.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.