Stora torget i Karlstad på lördagseftermiddagen. Foto: SVT

Manifestation mot migrationspolitiken

Uppdaterad
Publicerad

Vid 15-tiden på lördagen hölls en manifestation i Sunne och Karlstad mot hårdare asylregler. I Karlstad deltog ett hundratal personer på manifestationen på Stora torget.

I Karlstad var det en lugn demonstration med fokus på personer som utvisas till Afghanistan. Manifestationerna hölls på flera orter i Sverige för att protestera mot de hårdare asylreglerna. I Värmland var det Felix Egegren från Sunne som var initiativtagare.

– Vi hoppas att fler får upp ögonen för att det är den inhumana migrationspolitik som förs, både på lokal nivå och på riksnivå, säger Felix Egegren.

Vad säger du till de som anser att vi redan har hjälpt så många som vi mäktar med?

– Det stämmer inte. Vi klarar av att ta emot många fler. Det talades ju om en systemkollaps, men det såg jag inte. Det var ansträngt förra hösten, men det var inte någon systemkollaps.

– I stället för att skapa ett skuggsamhälle där människor går under jorden är det bättre att ta vara på människor som kommer hit.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.