Värmlänningarna allt fler

Milstolpe för invånarantalet i Karlstad

Uppdaterad
Publicerad

90 086. Antalet Karlstadbor har nu passerat en viktig gräns mot kommunens strävan att nå 100 000 invånare.

– Det är fantastiskt att så många valt att bo i Karlstads kommun och 90 000 är en viktig milstolpe i arbetet med att nå vår vision om att skapa livskvalitet för 100 000 invånare, säger Per-Samuel Nisser (M), kommunstyrelsens ordförande, i ett pressmeddelande.

Uppgiften om det nya invånarantalet kom från Statistiska centralbyrån idag. Enligt kommunen har man på flera sätt arbetat för att kommunen ska växa.

– Karlstad är en öppen och välkomnade kommun där många människor trivs. Det gör att ännu fler vill flytta hit. Det är oerhört glädjande, men samtidigt som vi gläds finns en stor respekt för det ansvar vi har att förvalta och utveckla både tätorten och landsbygden. Kommunen ska växa på ett sätt som gör att både nya och gamla Karlstadsbor fortsätter att trivas och vara stolta över sin stad, säger Nisser.

Så här ser befolkningsutvecklingen ut i din kommun

Fler i arbete

Ja, samtidigt finns utmaningar att ta sig an. En av dem handlar om att få fler i arbete då en stor del av befolkningsökningen består av barn samt äldre.

– Att det finns fler som vill och kan arbeta bidrar också till att näringslivet kan rekrytera arbetskraft och vill stanna kvar och etablera sig i Karlstadsregionen. På så vis skapas förutsättningar för att trygga jobben i regionen, säger Ulf Johansson som är näringslivsdirektör inom Karlstads kommun.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.