Anna Kinberg Batra Foto: SVT

Moderatledaren i Värmland

Uppdaterad
Publicerad

På torsdag kväll inleds Moderaternas Kommundagar i Karlstad. 1.500 moderata kommun- och landstingspolitiker ska enas och staka ut vägen. Partiledaren Anna Kinberg Batra laddade med en heldag i Värmland.

Det är ett pressat parti som samlas i Karlstad för att diskutera politik under två dagar. Så sent som på torsdagmorgonen kom två nya opinionsmätningar där Moderaterna passeras av Sverigedemokraterna som landets näst största parti.

– Vi har inte varit tillräckligt tydliga i oppposition. Därför vill jag vara tydligare än jag varit förut om att vi vill se en gemensam Alliansbudget, säger Anna Kinberg Batra, som inleder dagen med ett möte med studenter på Karlstads universitet.

M-ledaren Anna Kinberg Batras avgång

– Om inte opppositionen tas på allvar tar andra den rollen, säger Annar Kinberg Batra.

Läs mer: Kritik från Arvika mot Anna Kinberg Batra

Dagen fortsätter med ett studiebesök på Gruvöns bruk i Grums, och en presentation av bygget av världens största kartongmaskin som just nu inletts på bruket. Men på pressträffen efteråt handlar frågorna varken om investeringar eller vätskekartong. Återigen är krisen för partiet i fokus.

– Det är bra att ha ett så här stort möte i en tuff period. Då får vi träffa varandra och prata, och jag får tillfälle att samla ihop synpunkterna och visa riktningen framåt.

Har du uppfattats som otydlig?

– Ja kanske. Jag får frågor av dig nu, jag har fått frågor av andra journalister och av moderater. Då rätar jag gärna ut frågetecknen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

M-ledaren Anna Kinberg Batras avgång

Mer i ämnet