Lars Lerin lyckades övertala KG Ohlsson att ställa ut sin konst i Karlstad. Foto: SVT

Lerins vän ställer ut på Sandgrund

Uppdaterad
Publicerad

KG Ohlsson är ny gästutställare på Sandgrund. Lars Lerin har fått kämpa för att lyckas övertala sin nära vän att ställa ut sin konst.

Lars Lerin har länge velat att KG Ohlsson ska komma till Sandgrund och hänga sin konst. Efter flera nej, fick han den här gången ett ja.

– Lars har pratat ofta om att jag skulle göra det här, men jag har aldrig fått ihop till en hel kollektion, säger KG Ohlsson och fortsätter.

– Men nu bestämde han en tid och så skrev vi kontrakt.

Reste till Grekland

Lars Lerin och KG Ohlsson är vänner sedan många år tillbaka. Det var under deras resor som de på riktigt lärde känna varandra.

– Han tog mig med ut i världen, till exempel till Grekland, säger Lars Lerin om KG Ohlsson.

– Jag var så rädd och förskräckt för allt på den tiden. Men KG visade mig hur man skulle göra med allting, både det ena och det andra.

Lars Lerin säger att man märker av Greklandsresorna i KG Ohlssons konstverk.

”Han brukar lämna återbud”

KG Ohlsson bor i Torsby. Men nu ställer han ut på Sandgrund och det är uppenbart att Lars Lerin är nöjd över att ha lyckats locka ner honom.

– Det är jättekul att han kom. Han brukar lämna återbud till allt så jag kunde egentligen aldrig tro att han skulle komma, avslutar Lars Lerin.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.