Foto: SVT

UG gav nytändning i Grums

Uppdaterad
Publicerad

Uppdrag Gransknings första inslag om Grums väckte starka känslor, i kväll sänds del 2. Men uppståndelsen var inte enbart av ondo, den har lett till en nytändning.

– Folk blev förbannade och det skapade en reaktion och en vilja att förbättra och visa att vi kan här också, säger Daniel Forsberg på Utvecklingsbolaget.

När Uppdrag Granskning först kom till Grums hade Utvecklingsbolaget AB funnits i 1,5 år. Ett 40-tal företagare som vill skapa arbetstillfällen och större möjligheter för ortens unga.

UGs program om Grums

UG:s reportage blev extra tändvätska. Man tryckte upp en Grums t-shirt och hittills har man fått in 20 000 kronor som ska gå till ungdomsverksamhet. Och man har fler planer.

– Vi ska starta ett gym har vi tänkt oss. Sen har vi planer på att skapa industrilokaler för att kunna dra hit företag så vi skapar mer jobb, säger Kent Lennartsson vd i Utvecklingsbolaget.

Daniel Forsberg är spänd av förväntan inför kvällens program.

– Det är jättebra att vi får en chans att visa att vi har lite mer än bara knarkare och folk som jobbar på Gruvön, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

UGs program om Grums

Mer i ämnet