Nytt kommunalråd i Munkfors

Uppdaterad
Publicerad

Efter sju år som kommunalråd i Munkfors kommun tackar nu Héctor Vallejos (S) för sig. På torsdag är det dags för hans efterträdare, Björn-Olov Hallberg (S), att flytta in på kommunalrådskontoret.

I fredags gjorde Björn-Olov Hallberg sin sista dag på Arbetsförmedlingen i Hagfors. Nu ska han ta tjänstledigt och på torsdag börjar han sitt nya jobb som kommunalråd i Munkfors kommun.

– Det är en förmån att bli kommunalråd, det ska bli spännande, säger han.

Men helt obekant med rollen som kommunalråd är han inte. Under de sju år som Héctor Vallejos suttit på sin post som kommunalråd har Björn-Olov Hallberg varit vice ordförande i kommunstyrelsen och ordförande i socialnämnden. Han är därför väl medveten om att Munkfors kommun har dragits med en svag ekonomi och många arbetslösa.

– Ekonomin är en av de tuffaste utmaningarna, det är inget jag ensam kan vända trenden på. Men vi fokuserar på olika områden, och vi kommer kämpa, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.