Foto: Jenny Linda Eriksson

Ödesmatchen: Hellton kämpade ner Skara

Uppdaterad
Publicerad

Hellton tog chansen och vann den viktiga matchen mot Skara HF. Efter storseger med 28-18 lämnar Karlstadslaget också över sistaplatsen i elitserien till Skara.

– Det är så himla skönt, proppen ur. Vi har ju väntat på att det ska lossna och att vi vinner med tio mål det är så skönt. Jag tycker vi är så himla värda det här, vi har slitit länge, säger lagkaptenen Karin Ullén till SVT Nyheter Värmland.

Vad gjorde ni bäst i den här matchen tycker du?

– Vi krigade verkligen, Vi kanske inte spelade den finaste handbollen alla gånger men vi knöt näven tillsammans och gjorde det som vi hade pratat om innan.

Vad tar ni med er till nästa match?

– Känslan överlag, den här krigarinställningen som vi har tillsammans. Vi har en jättetuff match på torsdag mot Sävehov borta så det är bara att njuta nu och ladda om.

28-18 blev slutresultatet när IF Hellton besegrade Skara HF utan att visa tecken på att låta pressen kring den så kallade ”ödesmatchen” påverka deras prestation. 1193 personer var på plats för att se IF Helltons ödesmatch mot Skara HF på lördagen.

Inför matchen låg Hellton på jumboplatsen i serietabellen. Sistalaget åker ur elitserien. Tre omgångar återstår av serien.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.