En mc-olycka orsakade under lördagen långa köer på E18. Foto: SVT

MC krockade med bil

Uppdaterad
Publicerad

En motorcykel körde vid elva-tiden på lördagsförmiddagen in i en personbil på E18 vid Östervik, Kristinehamn. Räddningstjänst och ambulansheliktoper fanns på platsen och olyckan orsakade långa köer.

– Det var skräp på vägbanan som gjorde att en bil bromsade in. En bakomvarande MC-förare hann inte bromsa, utan körde på backspegeln på en bil och krockade med en annan, säger Bjarne Andersson, vakthavande befäl på polisen i Värmland.

MC-föraren fördes med benbrott till Centralsjukhuset med helikopter. Enligt polisen fick är tillståndet allvarligt, men ej livshotande.  

Under en dryg halvtimme stod trafiken som färdades österut stilla mellan Ölme och Östervik. Därefter ledde polisen om trafiken.

– De leder om trafiken via Kroksvik och Österviks kapell, så köerna har lättat nu, berättade då SVT Nyheter Värmlands Niclas Brunell, som tidigare satt fast i bilkön.

Strax innan 12-tiden meddelade Trafikverket att det återigen är full framkomlighet på sträckan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.