Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör i klippet varför den borgerliga oppositionen väljer att byta riktning nu. Foto: Maria Haglund/SVT / Tengbom arkitektkontor

Oppositionen kritisk mot trafikplanerna vid resecentrum i Karlstad

Uppdaterad
Publicerad

Den borgerliga alliansen i Karlstad är kritisk till de trafiklösningar som planeras för Hamngatan. Bygger man som tänkt blir det både farligt, rörigt och hindrar trafiken, anser M, KD och L som under måndagen presenterade sitt förslag vid en pressträff.

– Vi tror inte på att laga någonting som inte är trasigt, säger oppositionsråd Alexander Torin (M).

Behåll dagens fyra filer på Hamnsgatan, lägg in mer grönska och låt länstrafikens bussar fortsätta stanna vid nuvarande busstation. Det är budskapet från den borgerliga oppositionen med M, KD och L.

Dagens plan för trafiklösningen vid resecentrum, med två filer på Hamngatan och flera busstopp, vill man skrota.

Resecentrum i Karlstad

– Det riskerar att skapa trafikkaos. Kollektivtrafiken i Värmland får bra betyg och vi tror mycket av det hänger på att nuvarande lösning finns, säger Torin (M).

Efter att ha lyssnat på företag och Karlstadsbor har den borgerliga oppositionen ändrat åsikt om trafiklösningen, trots att man tidigare själva varit med och tagit fram nuvarande plan.

Hör i klippet varför den borgerliga oppositionen väljer att byta riktning nu.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Resecentrum i Karlstad

Mer i ämnet