Foto: Tony Welam

P-G Andersson kraschade och bröt

Uppdaterad
Publicerad

Svenske P-G Andersson tvingades först bryta Tysklands VM-rallyt redan efter första sträckan när rallyt inleddes på torsdagen. Efter en omstart på fredagen kraschade han in i ett vägräcke och tvingades bryta helt.

Någon omstart blir dessvärre inte aktuell för svenskarnas del.

– ”Det var i en snabb höger där det nöp över ett krön. Vi hade med det i noterna och visste att det skulle komma. Men fästet bara dygnsläppte för oss, så vi klippte rakt in i ett vägräcke så bilen kröktes som en banan”,  förklarar P-G  i ett pressmeddelande.

– ”Hade inte vägräcket stått där, vet jag inte hur det hade slutat eftersom det var ett bergstup bakom det...” säger P-G.

Problemen började redan från start på torsdagen.

”Vi fick problem med vattentemperaturen redan på motorvägen ut till första sträckan”, säger Andersson i ett pressmeddelande.

Med fel däck och krånglande bil gled Andersson av vägen i en kurva och höll på att köra in i den ryska föraren Jevgenij Novikov, som åkt av strax innan. Andersson lyckades ta sig upp på vägen igen och tog sig i mål på sträckan. Men med trasig vattenpump tvingades han ge upp på väg till andra sträckan.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.