Från vänster: Birgitta Karlsson, Jenny Nyåker och Eva Dronsfield. Lorelei Munter saknas på bilden. Foto: Pressbild

Pedagoger från Värmland vann Bamsepris

Uppdaterad
Publicerad

Förskollärare från Sikvägens förskola på Hammarö har vunnit pris för sitt fokus på att öka barnen läslust. Priset fick de ta emot på bokmässan.

På Siksvägens förskola på Hammarö finns böcker överallt. I djurhörnan finns böcker om hajar och dinosaurier, i köket finns kokböcker och förstås finns där också sagoböcker. För böcker i fokus och pedagogerna jobbar mycket med att hjälpa barnen att knäcka läskoden. Ett arbete som lett till att förskolans pedagoger idag på bokmässan i Göteborg fick ta emot pris som Årets Bamsepedagoger 2016.

– Vi har arbetat intensivt sedan ett år tillbaka med att få barnen att bli nyfikna på böcker och få lust att läsa, berättar Eva Dronsfield, en av pedagogerna på förskolan när vi träffar dem strax efter att de fått ta emot priset – ett stipendium på 50 000 kronor till fortbildning som kommer barnen till nytta.

Värmland på bokmässan

De hade nominerats till priset utan att veta om det, och blev därför väldigt överraskade när det bland hundratals kandidater.

– Vi trodde att någon skojade med oss när de berättade att just vi vunnit, säger Lorelei Munter, en annan av pedagogerna på Sikvägens förskola.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Värmland på bokmässan

Mer i ämnet