Foto: SVT

Peter Landmark slutar på Karlstads kommun

Uppdaterad
Publicerad

Karlstad Airports förre vd Peter Landmark slutar på sitt jobb inom Karlstads kommun. Kommunen och han själv menar att det inte är möjligt för Peter Landmark att företräda kommunen som näringslivsutvecklare under nuvarande omständigheter.

I början av mars i år började Peter Landmark en anställning som näringslivsutvecklare vid kommunledningskontoret på Karlstads kommun. Den tjänsten stängdes han sedan av från, på grund av den granskning som görs av de betalkort han använde under tiden som vd för Karlstad Airport. Nu avslutar han helt sin tjänst.

Nästan en miljon i avgångsvederlag

Peter Landmark avslutar sin tjänst i dag och får tio månadslöner i avgångsvederlag, en summa på totalt 863.000 kronor.

SVT avslöjar: Flygavtalet

– Detta är en rimlig överenskommelse för båda parter där Peter också ges möjlighet att gå vidare med sitt liv, säger Ulf Johansson, näringslivsdirektör på Karlstads kommun och Landmarks chef, i ett pressmeddelande.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

SVT avslöjar: Flygavtalet

Mer i ämnet