Barnen på Arvikas förskolor har pimpat pumpor. Foto: Arvika kommun

Pimpat med pumpor

Uppdaterad
Publicerad

En fantasifull utställning pågår just nu i stadsparken i Arvika.

Pumpor. I alla möjliga skepnader och utföranden. Barnen på kommunens förskolor har pumpat in all sin energi i skapandet av utställningen som nu finns till allmänhetens åskådande i parken.

– Man blir på så gott humör när man ser vad barnen har hittat på. Det finns alla typer av pumpor, en svart som är Läderlappen och en gul Pokémon, berättar Dagmar Nilsson, som är enhetschef för avdelningen park- och växthus på Arvika kommun.

80 lysande figurer

Pumporna har kommunen kört ut till förskolor runt om i hela länet. Sedan har barnen tillsammans med förskollärarna haft en vecka på sig att släppa skaparlusten fri.

– Vi har gjort detta i tre år nu. Och det märks att intresset för att vara med och göra detta har ökat. Förra året var det 60 pumpor med i utställningen och i år är det närmare 80, säger Dagmar Nilsson.

Pumpa-figurerna kommer att tändas upp och lysa upp stadsparken från och med idag och fram till på söndag.

– Det brukar vara ett populärt inslag att komma och titta på pumporna. Det brukar vara väldigt vackert och så fantasifullt, man blir imponerad. Barnen har använt din fantasi så pumporna är jätteroliga.

Har du någon favorit?

– Det finns en som har hästkastanjer till näsa, ögon och hår. Den är jättefin. Men det finns så många fina – jag tror att alla kan hitta en favorit.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.