Foto: SVT

Polisen berömmer festivaljobbare

Uppdaterad
Publicerad

Första kvällen av Fryksdalsdansen i Sunne summeras av polisen: kvällen gick bra.

Ungefär 4 000 besökare kom till Fryksdalsdansen första kvällen. Inför festivalen ökade arrangören Sunne Turism AB beredskapen mot sextrakasserier under festivalen. Man tog lärdom av andra arrangemang och i år har festivalområdet fler ordningsvakter, kommunens fältgrupp, tjejjouren och sjukvårdare på plats.

Och första kvällen var lugn, sett från polisens håll, även om det var lite stökigt i centrum.

Berusning

Åtta personer omhändertogs, varav sju för berusning och en enligt polislagen. Tre fall av misshandel, varav en inne på festivalområdet och där greps en misstänkt gärningsman.

Inga anmälda ofredanden

Ett fall av ringa narkotikabrott kom in till polisen och några olika trafikbrott. Vid 04-tiden på fredagsmorgonen hade inga anmälningar om sexuella ofredande kommit in till polisen.

Polisen skriver i sin dygnssammanfattning: ”Här vill polisen ge extra beröm till de som jobbade i anslutning till uppträdandet i Kolsnäsparken.”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.