Premiär i damallsvenskan

Uppdaterad
Publicerad

På söndag inleds damallsvenskan i fotboll. Mallbacken spelar den första matchen på Linköpings konstgräs.

– Vi har en revansch att fordra mot Linköping, säger tränaren David Uvenclir.

Förra säsongen balanserade Mallbacken på nedflyttningstrecket och först i höstens sista match lyckades laget att med minsta möjliga marginal få nytt kontrakt.

Mallbacken 2016

Nya spelare

Nu börjar det igen: En ny säsong med flera nya spelare, nya tränare och mer fysträning.

– Vi har ökat dosen på styrke- och konditionsträning. Vi har fokus på skadeförebyggande. Truppen har svarat bra och vi har haft relativt få skador under försäsongen, säger nye fystränaren Viktor Sundström. -

Det tog hårt på spelarna att ha många viktiga matcher sist i serien förra säsongen. Och när truppen inte är så bred, gäller det att inte ha för många på skadebänken.

”Avgöra tidigare”

– Vi har nio nya spelare. Det tar tid, vi måste ha tålamod. Sedan vill på sikt sträva efter att bli ett så mer passingsorienterat lag som möjligt, säger Mallbackens nye tränare David Uvenclir.

– Det känns som det kommer att bli ett bra år. Och vi ska försöka avgöra lite tidigare det här året och inte hålla er på halster, säger Mallbackens lagkapten Frida Broström.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mallbacken 2016

Mer i ämnet