Premiärfiske för Fjällorna

Publicerad

Under söndagen var det premiärfiske i den nybilade Värmlandsavdelningen av tjejfiskeföreningen Fjällorna. En handfull tjejer trotsade det gråkalla vädret för att få lägga ut några meter lina i Sandbäckstjärn i Karlstad.

Det var grått, rått och riktigt höstkyligt när de värmländska fjällorna inledde den nybildade sportfiskeföreningens premiärfiske i dag. Men humöret var det inget fel på även om det var glest mellan spöna.

– Det här är ju det rolgaste man kan göra så det vill man ju dela med andra. Jag tror att många tjejer är intresserade men vet inte riktigt hur man kommer i gång. Vi hoppas ju kunna vara en instegsorganisation för de som är nybörjare. För egen del handlar det ju om att träffa nya fiskekompisar att göra resor med, hålla flugbindarkvällar och, ja, vi hoppas på ett stort intresse, säger Anneli Romany som är lokalavdelningsansvarig i Fjällorna Värmland.

Fjällorna är en underavdelning till organisationen Sportfiskarna och är bara till för fiskeintresserade tjejer. På riksnivå har föreningen funnits ett antal år och samlar runt 400 medlemmar men det är först nu den etablerat sig i Värmland.

– Jag hoppas att det ska bli en samlingsplats för det här är ju en rätt social grej, man kan åka ut tillsammans och behöver inte stå ensam. Då är det bra att det finns likasinnade i samma situationer i livet som har förståelse för hur man har det, det kan ju underlätta, säger Kristina Samstorp, en av de fiskeintresserade tjejer som kom till premiärfisket.

Och att det behövs en förening för tjejer som nappat på fiske är tjejerna vid Sandbäckstjärn helt överens om.

–  För mig så känns det enklare, lite mer avslappnat, får jag en känsla av. Så är det säkert inte på riktigt men det finns alltid ett litet hinder. Då underlättar det att det är brudar som man känner och vet är schyssta, säger Kristina Samstorp.

Vad är det som fisket kan ge tjejerna då?

–  Ja, men, det är ju den totala avkopplingen i kombination med galen spänning, det totalt fokuserade i hur man ska fånga fisken, vilken fart och vilken fluga eller metod man ska använda, och så belöningen när man har gjort rätt. Då är kommer ju adrenalinet. Det är jättespännande och roligt, säger Anneli Romany.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.