Proffsboxningsgala i Karlstad: Lindblad knockad i första ronden

Uppdaterad
Publicerad

Michael Lindblad knockades redan i första ronden. Runt 4000 åskådare fick se förre världsmästaren Ray Mercer krossa hemmasonen i en av höjdpunkterna under proffsboxningsgalan i Karlstad.

Det var mycket folk på plats och hög stämning i Löfbergs Lila Arena när de första proffsboxningsmatcherna i Värmland sedan 1963 boxades under lördagskvällen. Efter lång tids förbund var proffsboxningen tillbaka i Värmland med galan Night of the Champions.

Kvällens första höjdpunkt var matchen mellan svenska Åsa Sandell och Teresa Perozzi. En match som gällde tre mästarbälten

Runt 4000 åskådare såg den tuffa titelmatchen mellan Sandell och Perozzi. Matchen gick alla sex ronder och slutade oavgjort sedan Sandell inte lyckats med taktiken.

– Jag är besviken, säger Åsa Sandell, hon lyckades få mig att dit hon ville.

Kvällens andra höjdpunkt var hemmasonen Michael Lindblads möte med förre världsmästaren Ray Mercer men matchen tog snabbt slut. Mercer gjorde processen kort med svensken – knock-out redan efter 1 minut och 50 sekunder i första ronden.

– Inte en chans att jag kunde resa mig men det var väl en historisk knock, säger Michael Lindblad vars dröm ändå gick i uppfyllelse när han fick gå en proffsmatch hemma i Karlstad.

Mer i Värmlandsnytt på söndagen 17.55

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.