Foto: SVT

Manifestation mot nedläggning på Skutberget

Uppdaterad
Publicerad

Kim Zimmerl är en av drygt 500 personer som skrivit på protestlistorna mot nedläggningen av Skutbergets motionscentral. I kväll kommer kommunfullmäktige sammanträda och i samband med mötet kommer man protestera utanför.

– Det är tragiskt att centralen ska lägga ner. Jag har i första hand inte varit där och tränat, jag och min son har varit där och njutit, säger Kim Zimmerl.

Härliga stunder

När Kim Zimmerl var föräldraledig i våras, med sin då sex månader gamla son, började han åka till Skutbergets motionscentral. Han sprang med barnvagnen och efteråt fikade han med sonen i caféet.

– Det har varit många härliga pappa-son-stunder där. Jag har lärt mig att bada vinterbad i poolen och de äldre som är där och tränar, tycker det är mysigt med lille Leopold, säger Kim Zimmerl.

”Ingen katastrof”

Han införskaffade en plaststol till motionscentralen, så sonen kunde sitta med inne i duschen. Att anläggningen kommer stänga vid årsskiftet tycker han är synd.

– Att det är lite slitet har aldrig stört mig. Visst är omklädningsrummet är lite ålderdomligt och lite löpanade underhåll vore älskvärt. Det är absolut ingen katastrof, som jag hört sägas, säger Kim Zimmerl.

Manifestation ikväll

Hur många som kommer för att protestera mot nedläggning av Skutbergets motionscentral i kväll utanför bibliotekshuset i Karlstad är oklart. Beslutet om att inte förlänga kontraktet med hyresgästen First Camp togs redan i våras men nu söker kommunen en ny privat aktör som ska ta över. I facebookgruppen Värna Skutbergets friluftsområde uppmanas folk att komma till bibliotekshuset ikväll, där fullmäktige har möte, för att manifestera. Budskapet är tydligt: ”Låt oss behålla vår motionscentralen!”

500 namn

Över 500 personer har tidigare skrivit på protestlistorna, Kim Zimmerl är en av dem.

– Sonen kommer också följa med ikväll. Motionscentralen är unik med sitt läge, sin utsikt och sin utomhuspool. Att åka till Sundstabadet är inte samma sak, säger Kim Zimmerl.

”Ta steget in i 2000-talet”

Vad som kommer hända med motionscentralen första januari 2017, då kommunen får tillbaka lokalen, är inte klart. Renoveringsbehov finns men kommunen vill själva inte bekosta en renovering eller en eventuell ombyggnation.

– Skutberget var ju väldigt framåt på 70 och 80-talet men idag ser vi att det är ett minsta antal besök och vi tror att motionscentralen måste ta steget in i 2000-talet. Motionscentralen är en central del och vi hoppas och tror att det finns privata intressenter som vill ta över och utveckla, så att det blir något mycket bättre för karlstadsborna. Det är därför vi gör det här, säger Mats Ahrén, kultur- och fritidschef Karlstad kommun.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.