Publiktapp i Berättarladan

Uppdaterad
Publicerad

Biljettförsäljningen till Molières Misantropen i Berättarladan i Rottneros har gått sämre än väntat.

Endast 61 procent av biljetterna har sålts hittills – vilket motsvarar 14 000 sålda biljetter. Under fjolårets succésommar såldes runt 22 000 biljetter.

– Det har kommit mindre med folk i år än under de senaste tre åren, konstaterar Leif Stinnerbom som är konstnärlig ledare och regissör på Västanå Teater.

Västanå Teater

Men verksamheten handlar inte bara om lönsamhet utan om en konstnärlig tanke, förklarar han:

– Pjäsvalet var medvetet. Vi ville göra något helt annat och det handlar inte bara om beläggning utan också vad vi vill berätta och vad vi vill ge publiken. Vi är trots allt en regionteater, säger Stinnerbom. Värmlänningarna behöver höra något annat än Srlma Lagerlöf, menar han.

Får det här någon effekt för kommande satsning i Berättarladan?

– Ja, anledningen till att vi valde Molière i år var att det gick så bra förra året och jag vågade vara lite djärvare. I år blir det inget överskott utan det kommer nog gå jämnt upp och då måste jag tänka på ett annat sätt till nästa år, säger Stinnerbom.

Hur menar du då?

– Tanken på Selma Lagerlöf kommer så klart upp eftersom det varit ett vinnande koncept men ”Kalevala” hade ju också hundra procents beläggning, liksom ”En midsommarnattsdröm”, avslutar Leif Stinnerbom.

Komedin Misantropen, av fransmannen Molière, utspelas på 1600-talet. I en översättning av Hasse Alfredsson, utspelas intriger i jakten på makt, sanning å kärlek.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Västanå Teater

Mer i ämnet