Foto: Privat

Pudeln Tingeling hemma igen

Uppdaterad
Publicerad

Pudeltiken Tingeling försvann i trakterna kring Forshaga i förra veckan. Närmare 100 personer har hjälpt till i sökandet. Nu meddelar Tingelings lättade husse att hon kommit tillbaka.

– Det känns jätteskönt, jag var rädd att hon var död, säger han.

Det var på onsdagsmorgonen i förra veckan som den svarta lilla mellanpudeln Tingeling blev skrämd av någonting och sprang till skogs. Sedan dess har upp emot 100 personer hjälpt till i sökandet.

Nu berättar Tingelings husse, Anders Hedegren, att hon äntligen kommit hem igen. Med hjälp av en sökhund kunde man till slut lokalisera var Tingeling befann sig.

– Det känns jättebra, jag var rädd att hon var död. Jag har varit ute och letat i 24 timmar om dygnet i stort sett, säger Anders Hedegren lättat.

Hon har ju varit borta ganska länge, hur mådde hon när hon kom hem?

– Jättebra faktiskt, hon har klarat sig väldigt bra. Jag hade en veterinär här igår som tittade på henne.

Nu myser Tingeling hemma hos husse och katten och matas försiktigt. Anders Hedegren är oerhört tacksam för all hjälp han har fått i sökandet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.