Foto: Bengt Andersson

Rallybil körde in i publiken

Uppdaterad
Publicerad

Flera personer har skadats efter att en rallybilsförare kört in i publiken utanför Edane. Ett sex månader gammalt barn har förts med ambulanshelikopter till universitetssjukhuset Ullevål i Oslo.

– Barnet skrek och förhoppningsvis handlar det om lättare skador, säger Alf Törnkvist, räddningsledare vid räddningstjänsten.

En allvarlig rallyolycka inträffade i Edane på lördagseftermiddagen. Det var vid en vägbyte som en av rallyförarna missade svängen och körde rakt in i en folkmassa.

– När de väl såg avspärrningarna var det redan för sent, säger Alf Törnkvist, räddningsledare vid räddningstjänsten i Arvika.

Flera personer skadades i olyckan och många enheter från räddningstjänst och ambulans kallades till platsen. Totalt ska fyra personer ha skadats, bland annat ett sex månader gammalt barn.

– Barnet flögs med ambulanshelikopter till Oslo. En kvinna hämtades också av ambulanshelikopter och en äldre man är skadad och fördes till sjukhuset i Karlstad, säger Alf Törnkvist.

Kvinnan som hämtades av ambulanshelikopter fördes till sjukhuset i Örebro. Under lördagskvällen meddelades att hennes tillstånd fortfarande var allvarligt, men inte livshotande.

”Alltid allvarligt”

Ytterligare en person skadades, men klarade sig troligen med lindriga skador, enligt räddningstjänsten.

– Och barnet skrek och förhoppningsvis handlar det om lättare skador, säger Alf Törnkvist och fortsätter:

– Men det är alltid allvarligt när barn är inblandade.

Tävlingen avbröts

Rallyt körs i trakterna kring Edane och Brunskog. Cirka 130 bilar deltog i tävlingen. Olyckan inträffade på en sträcka på en mindre väg.

– Vi har fattat beslut om att ta bilen i beslag, säger vakthavande befäl Bo Jansson hos polisen.

Tävlingen avbröts efter olyckan.

– Just nu håller vi på att samla in information om olyckan, säger tävlingsledare Micke Lindh.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.