Polisen har säkrat vissa spår, men har inte gripit någon efter inbrottet i fastigheten utanför Skillingaryd. Foto: TT

Rättegång mot yxkastande man

Uppdaterad
Publicerad

Under fredagen startar rättegången mot den 47-årige man som bland annat misstänks för mordförsök efter att han ska ha kastat en yxa i huvudet på en kvinna i Töcksfors. I förhör har mannen nekat till brott.

Det var i november förra året som 47-åringen ska ha befunnit sig utanför köpcentret i Töcksfors. Enligt åtalet ska mannen först ha uttalat dödshot mot en man och en kvinna i en bil och sedan jagat kvinnan med en yxa inne i en godisbutik. Yxan ska han till slut ha kastat mot kvinnan så att den träffade henne i huvudet. Kvinnan ska ha fallit i golvet men lyckats ta sig upp och sedan flytt ut ur butiken. Då ska den 47-årige gärningsmannen istället ha riktat fokus mot kvinnans sällskap, en man, som han ska ha huggit med med en kniv.

Enligt åklagaren ska gärningarna ha inneburit livsfara för de två offren. Den medåtalade kvinnan anklagas för att ha medverkat i attacken genom att förse den 47-årige mannen med kniv och yxa trots att hon ska ha vetat om vad han skulle använda verktygen till.

Rättegången i Värmlands tingsrätt startar i dag och de båda åtalade har nekat till brott under förhören.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.