Foto: SVT

Vindsbrand i centrala Karlstad

Uppdaterad
Publicerad

En äldre fastigheten i korsningen Herrgårdsgatan – Västra Torggatan brann under måndagskvällen.

Larmet kom in till SOS Alarm klockan 19.09 och det var rökutveckling på vinden när räddningstjänsten kom till fastigheten. Inte person skadades men alla boende evakuerades.

– Vi har inte läget under kontroll än, säger Nils Weslien, räddningschef i beredskap på Karlstad räddningstjänst, vid klockan 20.13.

– Man har varit runt och knackat dörr i fastigheten så alla ska ha kommit ut. Jag vet inte än om vi ska ha någon uppsamlingsplats för de boende eller om de får återvända hem senare, säger Stefan Sundberg, vakthavande befäl hos polisen i Värmland.

Spridningsrisk

Det var enligt Weslien ett utrymme på vinden som började brinna och det fanns spridningsrisk. Vid klockan 20.45 hade man lyckats släcka branden men vad som orsakade den är ännu oklart.

– Vi har nu läget under kontroll, det är stabilt och vi vädrar ut och söker efter glöd, säger Nils Weslien, räddningschef i beredskap.

Flyttades till hotell

De boende flyttades till ett hotell i grannfastigheten och polisen meddelar att alla evakuerade kunde återvända till sina bostäder på måndagskvällen runt klockan 22:30.

Räddningspersonal från tre stationer var på plats liksom ambulans och polis.

Under tisdagen kunde polisen inte göra någon teknisk undersökning av brandplatsen på grund av värmen. I nuläget finns ingen brottsmisstanke.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.