Mazlum Dogan är en av ägarna till pizzerian och han väcktes av sin farbror, som berättade om det inträffade. Foto: Privat

Brand på pizzeria i Filipstad

Uppdaterad
Publicerad

Räddningstjänsten i Filipstad larmades vid 06-tiden på måndagsmorgonen om rökutveckling i pizzeria Palermo.

Branden startade troligen i en varm pizzaugn och hela lokalen rökfylldes. Personal från två brandstationer var på plats. Ingen person kom till skada men lokalen skadades.

– Vi var tvungna att riva hela väggen vid ugnen ochg såga upp taket vid skorstenen för att komma åt elden. Ventilationen förstördes och lokalen är sot- och rökskadad, säger Hans Dahl, räddningsledare på plats.

Minst en månad

Mazlum Dogan är en av ägarna till pizzerian och han väcktes av sin farbror, som ringde tidigt på morgonen och berättade om det inträffade.

– Det är tråkigt och oväntat. En del av våra maskiner var ganska nya.

Hur länge som pizzerian kommer hållas stängt är ännu oklart.

– Det är för tidigt att säga när vi kan öppna igen, jag väntar på samtal från försäkringsbolaget men det tar säkert en månad att reparera och sanera, säger Mazlum Dogan.

Mitt under högsäsong

Han har svårt att uppskatta vad branden innebär i ekonomiska förluster.

– Det är för tidigt att säga än. Vi måste hålla stängt mitt under högsäsong, när många turister passerar Filipstad. Jag tycker också synd om de som jobbar hos oss och som inte har något att göra nu, säger Mazlum Dogan.

Det var en person som tankade bilen vid den intilliggande bensinsationen som slog larm.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.