Så minns vi Sven-Erik Magnusson

Uppdaterad
Publicerad

Många uttryckte sin sorg och delade med sig av sina minnen efter gårdagens besked om att Sven-Erik Magnusson gått bort. ”Fina minnen av Sven-Erik Magnusson både som människa och musiker!”, lyder en av kommentarerna i SVT Nyheter Värmlands chatt.

En av Värmlands mest folkkära musiker gick bort natten till onsdag, Sven-Erik Magnusson blev 74 år. Nyheten fick stort genomslag både i Värmland och övriga landet och både kollegor, vänner men också allmänheten uttryckte sin sorg över musikprofilens bortgång. Många skrev i SVTs chatt, där man kunde dela med sig av minnen:

”Växt upp i Värmland. Många danser till Sven-Ingvars blev det. Tack. Vila i frid”

Sven-Erik Magnusson 1942-2017

”Sven-Erik Magnusson var en fantastisk artist, musiker en riktig stjärna. Han hade karisma underbar varm personlighet. Sven-Ingvars har alltid funnits där, minns inget annat. Lyssnade som liten under 60-talet på ”kanske på svenktoppen” och svensktoppen lördag söndag, vilket resulterade i att jag bestämde för att jag skulle gifta mig med Sven-Erik Magnusson, mormor tyckte det lät bra.”

Läs mer: Kollegorna och artisterna om Sven-Erik Magnusson

”När jag var barn hade jag fräknar.. jag tyckte jag såg ut som en ”prickigkorv”... jag hade en dröm att ”när jag blir vuxen ska jag operera bort dem”... men... så en dag kom en grupp från Värmland med en låt.. ”Fröken fräken”... och då hade en folkpark erbjudandet att alla flickor (dvs 18plus) som kunde visa upp äkta fräknar fick komma in GRATIS ! ! ! på dansbanan.... WOW... sen den dagen hade jag inga problem med mina fräknar... Idag hörde jag på TV att Sven-Erik Magnusson i Sven Ingvars avlidit. Jag sänder honom en tanke och ett tack.. R.I.P.”

”Sven-Erik Magnusson och Sven-Ingvars har under mitt liv (jag är 61 år) varit en del av min bakgrundsfond. Jag har mina rötter i Värmland/Bergslagen – och jag menar att Sven-Erik och hans medmusikanter har fångat själen i denna bygd. Jag känner tacksamhet för detta.”

Läs mer: Statsministern om Sven-Erik Magnusson

”Det är en stor sorg att Sven-Erik Magnusson lämnat oss. Han är den svenske artist som tillsammans med Gunnar Wiklund betytt mest för mig och som barn så önskade jag alltid Sven-Ingvars skivor i födelsedagspresent. Jag brukar säga att mina egna influenser är en blandning av engelsk-amerikansk rock/pop/hårdrock och Sven-Ingvars. När det gäller musik sjungen på svenska så är dom outstanding i min bok och i en egen division ovanför de stora svenska artister som kom senare och som än idag dominerar. Det fanns bara en röst som Sven-Eriks och musik-Sverige blir sig aldrig likt igen. Personligen finns också en viktig connection då jag fått mina andra namn Sven och Erik efter honom. R.I.P Sven-Erik och tack för musiken och mina andranamn.”

Flera kommentarer går att läsa i SVTs chatt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Sven-Erik Magnusson 1942-2017

Mer i ämnet