Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Badhuset i Filipstad invigs. Foto: Sayed Parwani

Simhallen är invigd – men badsugna får vänta i Filipstad

Uppdaterad
Publicerad

Under dagen har Filipstads kommun invigt sin nya simhall. Badsugna gäster får dock vänta tills poolerna öppnar på tisdag innan de får ta ett premiärdopp.

– Det blir jättekul för våra badande gäster att de äntligen får bada, säger kommunstyrelsens ordförande Christer Olsson (M).

Byggandet av simhallen har blivit försenat, och invigningen var tidigare tänkt att ske i mars. Kostnaden för bygget var beräknat till 197 miljoner kronor jämfört med de cirka 220 miljoner som det landade på i slutändan.

Men med badhuset på plats menar Christer Olsson att Filipstad fått tillbaka något väsentligt.

– Det förra badhuset som stod på samma plats byggdes i början på 70-talet, så det hade ju stått i 50 år. Befolkningen i Filipstad är vana vid att ha ett badhus. Det ingår i den grundservice som vi vill erbjuda Filipstadsborna.

I inslaget ovan kan du se badgästernas och kommunalrådet Christer Olssons (M) reaktion på att simhallen äntligen är klar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.