Foto: SVT

Siw Gidlöf (S) om sin avgång

Uppdaterad
Publicerad

Under fredagen kommenterade Siw Gidlöf (S) sitt beslut att avgå som kommunalråd i Hammarö kommun.

– Jag tänker sluta som politiker i Hammarö kommun, jag har hållit på länge. Det är ingen dramatik i det, säger Siw Gidlöf (S) som på en presskonferens under fredagen kommenterade att hon avgår som kommunalråd i Hammarö kommun.

70-åriga Siw Gidlöf har en lång politisk karriär bakom sig. Bland höjdpunkterna nämner hon utbyggnaden av barnomsorgen, och bland bottennappen nedläggningen av Sätterstrand business park. Socialdemokraterna var till slut var ensamma om att vilja bevara datahallarna, men trots det hävdar Siw Gidlöf att majoritetssamarbetet med Vänsterpartiet och Centern fungerat bra.

– Vi känner varandra väl. Det handlar ju också om personkemi och jag tycker att det har fungerat hyfsat bra.

Läs mer: Hammarös kommunalråd avgår

Vem som tar över som kommunalråd är ännu inte kklart. Nu vidtar arbete i partiets valberedning innan ett förslag kan presenteras för kommunfullmäktige senare i höst. Och för Siw Gidlöf väntar en helt ny vardag

– Jag ska ägna mig åt mina intressen. Jag tycker om att greja i trädgården och att läsa, nu blir det mest kommunala handlingar, böckerna ligger på hög och väntar, säger Siw Gidlöf.'

Hur känns det nu?

– Det känns bra, det ska bli skönt att kunna bestämma över sin vardag. Men jag har alltid haft roligt på jobbet, säger Siw Gidlöf.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.