Sven-Göran Eriksson. Foto: TT Nyhetsbyrån

Skatteverket vann mot ”Svennis”

Uppdaterad
Publicerad

Kammarrätten har lämnat besked i miljontvisten mellan Skatteverket och Sven-Göran ”Svennis” Eriksson.

Skatteverket fick rätt, pengarna Sven-Göran ”Svennis” Eriksson gett sin bror var inga gåvor utan lön.

Mellan åren 2008 och 2013 ska fotbollstränaren fört över mellan 50.000 och 60.000 kronor i månaden till broderns bankkonto och Skatteverket hävdade att det rörde sig om lön för utförda tjänster.

”Extrapappa” till Svennis barn

Brodern var arbetslös och nolltaxerad för tiden som målet avser. När målet togs upp i Förvaltningsrätten beskrevs brodern som den person som hållit ihop familjen och varit en extrapappa till Svennis barn. Men trots gåvorna ska Svennis aldrig ställt krav på brodern att sköta om gården Björkefors eller utföra annat arbete.

Läs också: Svennis mot Skatteverket

Målet överklagades från Förvaltningsrätten till Kammarätten. Enligt dagens dom krävs nu ”Svennis” på 1.876.721 kronor i sociala avgifter och skattetillägg, rapporterar NWT.

Vad säger din klient om domen?

– Vi går vidare, vi är inte nöjda. Skatteverket går utanför vad som är meningen. Det här är ersättning på grund av släktskap och inte på grund av prestation. Vi kommer begära prövningstillstånd i Högsta Förvaltningsdomstolen, det är en principiell fråga, säger Anders Runebjer, ”Svennis” advokat.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.