Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Sjömacken vid Kanikenäset i Karlstad kommer inte att drivas av kommunen under 2024, trots att teknik- och fastighetsnämnden fattade beslut om det i slutet av mars. Hör kommunen förklara missen i klippet. Foto: Rebecka Hugosson/SVT

Skulle ta över driften av sjömacken – sedan tvingades Karlstads kommun backa

Uppdaterad
Publicerad

Teknik- och fastighetsnämnden fick dra tillbaka sitt beslut att ta över driften av Sjömacken på Kanikenäset i Karlstad under 2024.

– En företagare ringde och berättade att han redan har en sådan sjömack i Karlstad, säger Monika Bubholz (MP), ordförande i teknik- och fastighetsnämnden.

Kommunen ville först ta över driften av båtmacken vid Karlstads segelsällskap som ett sätt att stödja båtägare.

– Vi vill ha ett aktivt båtliv i Karlstad och vi tycker det är viktigt att ha en båtmack, säger Monika Bubholz (MP), ordförande i teknik- och fastighetsnämnden.

Tog en ny vändning

Hon berättar att nämnden undersökte om kommunen får driva en båtmack innan de fattade beslutet. Och hon menar att det är möjligt att göra det om det inte finns någon annan aktör på marknaden.

– Men sedan fick vi reda på att det finns en aktör redan och då kan vi inte ta över driften. Nu får det här företaget verka på marknaden istället, säger Monika Bubholz (MP).

Finns en mack vid Lambergskajen

Den befintliga sjömacken ligger vid Lambergskajen i Karlstad och kommer enligt ägaren att ha öppet under säsongen 2024.

I videon ovan kan du höra Karlstads segelsällskaps reaktion på kommunens beslut att inte driva Sjömacken 2024.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.