Utanför gatukök Foto: SVT

Sportprofil i blåsväder: ”Hanterar händelsen internt”

Uppdaterad
Publicerad

På flera internetsajter skrivs det idag om den kända värmländska idrottsprofil som under helgen ska ha slagit en person och skrikit ett rasistiskt glåpord till en annan. Den klubb som idrottaren tillhör säger till SVT Nyheter Värmland att de nu hanterar händelserna internt och att de ska återkomma senare.

I sociala medier och på andra sajter berättas det om händelsen som ska ha utspelat sig i kön till ett snabbmatsställe natten till söndagen.

Idrottsprofilen ska då ha hamnat i bråk, slagit en person i ansiktet och skrikit ett rasistiskt glåpord till en annan.

Händelsen filmad

Ett vittne har filmat händelsen med mobiltelefon. SVT Nyheter Värmland har sett filmen där det rasistiska ordet hörs tydligt. Man ser också att ett mindre slagmål bryter ut, men inte vilka som slåss.

Händelsen diskuteras flitigt på sociala medier. SVT Nyheter har inte fått tag på idrottsprofilen. Klubben satt under måndagmorgonen i möte för att hantera ärendet internt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.