Stefan Löfven på besök i Värmland Foto: SVT

Statsministern på besök i Värmland

Uppdaterad
Publicerad

Statsminister Stefan Löfven var under onsdagen på besök i Värmland. Dagen inleddes med ett besök på stålverket i Hagfors och avslutas med att statsministern möter allmänheten på Folkets hus i Storfors.

Stefan Löfven är just nu på Sverigeturné och välkomnades varmt när han strax efter klockan 10 på onsdagsmorgonen anlände till Hagfors. Under dagen är det Hagfors, Filipstad och Storfors som får besök, alla är kommuner där Socialdemokraterna har stort stöd. Och som före detta ordförande för IF Metall var det heller inte så konstigt att det första besöket var på stålverket Uddeholm.

– Här har vi ett framgångsrikt företag i absolut världsklass och som står precis längst fram i utvecklingen. Det är viktigt att uppmärksamma. Vi har en hel del oro och problem i världen, men vi har mycket som är positivt också och som vi måste ta till vara på, säger Stefan Löfven.

Träffade anställda

På stålverket fick statsministern en rundvandring och träffade både ledning, fackrepresentanter och medarbetare. En av dem var Tommy Kjelkenes.

– Det är väl den fjärde eller femte statsministern som är här. Stefan Löfven kom fram och hälsade och jag berättade vad vi gjorde. Det blev mest ”arbetsprating”, säger han.

Löfven med rötter i Värmland

Innan lunch besökte Stefan Löfven även Monica Zetterlund-muséet där han träffade släktforskaren Roland Svensson, som också överlämnade ett släktträd som visar att Stefan Löfven har rötter i Värmland.

Senare i eftermiddag besöker statsministern arbetsmarknads- och integrationsenheten i Filipstad för att ta del av verksamheten där. Värmlandsbesöket avslutas i Storfors där Stefan Löfven deltar i ett möte för allmänheten på Folkets hus. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.