Storstryk för Färjestad

Uppdaterad
Publicerad

Returen i Gavlerinken blev allt annat än jämn och segerskytten från fredagen, Milan Gulas, glänste endast till vid ett friläge.

Elias Fälth missade de elva första matcherna i sin nya klubb på grund av skada.

Han har sakta jobbat sig in på ordinarie backplats.

Och nu fick han äntligen göra mål när Brynäs tog hem returmötet mot Färjestad (6—2) på lördagskvällen.

Fredagens möte hade slutat med hemmaseger för Karlstadslaget: 3—2 på övertid efter två mål av Milan Gulas.

Returen i Gavlerinken blev dock allt annat än jämn och segerskytten från fredagen, Milan Gulas, glänste endast till vid ett friläge där han överlistades av Felix Sandström i Brynäskassen.

Det var i stället två förstagångsskyttar i Brynäströjan — Linus Ölund och Elias Fält — som slog an tonen för matchen. Nittonårige Brynäsforwarden Ölund har haft sporadiskt med istid under hösten, men styrde nu in Simon Bertilssons skott halvvägs in i första perioden. Målet var Ölunds första i såväl A-laget som i SHL.

Tillbaka efter skada

Den betydligt äldre Brynäsbacken Elias Fälth, 35, hade redan gjort 36 grundseriemål i högsta ligan men hans fullträff nu var den första i Brynäströjan dit han kom inför säsongen som nybakad svensk mästare med Frölunda. En muskelskada gjorde dock att inledningen av säsongen fick ses från läktarplats.

Nu kunde Fälth äntligen jubla över mål och assistpoäng i Brynäs sjunde seger på de tio senaste hemmamatcherna. För Färjestad var ovanligt beskedliga i sin defensiv.

Vid till exempel Fälths 2—0 mål var det öppet på mitten och till synes inte ens ett försök av Jonas Holös att hindra Fälth som enkelt rundade Färjestadsbacken vid skottet.

Rasande tempo

Samtidigt ska sägas att det var Brynäs intensiva ”Bulan”-hockey som återigen gav utdelning.

Gävlelaget drog som så ofta hemma upp ett rasande tempo — och kanske viktigast — fortsatte ösa på trots en allt större ledning.

Och Brynäs kunde faktiskt ha haft minst ett par mål till på tavlan, då Oskar Lindblom hade en puck i målramen och Pathrik Westerholm en puck som räddades på mållinjen av Färjestadsbacken Mikael Wikstrand.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.