Det var 2000 besökare på loppispremiären på lördagen

Succé trots strömavbrott

Uppdaterad
Publicerad

Intresset för att köpa och sälja begandnade prylar är väldigt stort. Det blev tydligt vid Nöjesfabrikens loppispremiär på lördagen.

– Det blev supersuccé, utbrister Nöjesfabrikens Peter Eriksson när han checkar av läget på lördags eftermiddagen.

200 meter kö i morse och cirka 2000 betalande summerar han nöjt.

Leklandet har plockats ner och ligger i containrar redo att säljas vidare. Lokalerna kommer nu istället att användas för arrangemang och loppmarknader

Fixade tallrikar till brölloppet

Kläder, antikviteter, leksaker, böcker, LP-skivor och diverse prylar bytte ägare bland de 130 borden på loppisen. En av de som lämnade lokalen med ett brett leende var Rebecca Quiterio från Eksjö med sonen Tim. 

– Vi har köpt tallrikarna som vi ska ha till tårtan på vårt stundande bröllop, så jag är jättenöjd säger Rebecca Quiterio. Sonen Tim har hittat en ask klädd med snäckor och en spionkamera som han har stora planer med.

– Jag ska skoja lite med mina föräldrar, säger han.

– Vi vet ju att det är jättehett just nu och kan man vara en del av återvinningen istället för att saker slängs tycker vi att det är jätteunderbart. Alla har ju saker på vinden eller i garaget och egentligen är det samma jobb att köra det hit som till tippen. Då kan man tjäna en slant och det är miljövänligt, säger Peter Eriksson.

Skivor, skivor och skivor...

Peter Wallgren letar fynd i gula läskbackar med LP-skivor som Marcus Sjögren står och säljer.

– Det har blivit en liten bunt, jag vet inte riktigt vad allt är men det är billigt så man kan ju chansa lite.

Vad är det för musik?

– Här har vi Randy Stone Hill, Welcome to paradice, det är någon slags kristen gubbrock från mitten av 70-talet. Sånt gillar jag, säger Peter Wallgren. Hans enda kritik mot loppisen är att det borde funnits mer vinyl.

Allt blev svart

Vid 11:40 när lokalen var välfylld med besökare och undertecknad stod uppe i en skylift för att ta bild över folkhavet svartnade plötsligt allt.

Ett cirka 10 minuter långt strömavbrott orsakat av en soppkokare förbryllade både besökare och personal. Någon panik uppstod inte, och istället för att lämna lokalen började många besökare lysa med sina mobiler och titta vidare bland borden som om inget hänt.

– Det blev kortslutning när personalen satte en soppkokare i ett uttag som egentligen var avsett för backup ström. Men är det premiär så är det, klart att någonting ska hända, säger Peter Eriksson.

Hur ser planen ut framöver?

Vi hoppas kunna köra varje helg framöver. Som det känns nu så vill folk ha det här, säger Peter Eriksson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.