Svårt i trafiken under dagen – flera olyckor

Uppdaterad
Publicerad

Under onsdagsmorgonen har flera fordon stått still och stört trafiken i Värmland, och SMHI har utfärdat en klass 1-varning för snöfallet.

Den klass 1-varning som utfärdades för bland annat Värmland i måndags kvarstod under onsdagsförmiddagen. SMHI förväntade sig att 5-15 centimeter snö.

– Trafikläget är besvärligt, men vi har inte haft några allvarliga olyckor än. Det har mest varit lättare kollisioner, säger Stefan Wickberg, presskommunikatör vid Värmlandspolisen.

Vid Filipstad, i Persborg, fattade en plogbild eld strax innan klockan elva. Efter ungefär en timme kunde räddningstjänsten släcka branden med vatten. Trafiken dirigerades om från riksväg 63 och 26 till småvägar under arbetet.

På flera håll i länet har fordon stått still, bland annat flera lastbilar har stannat på olika påfarter längs E18. Bland annat blockerarde under morgonen en lastbil påfarten till E18 mot Kristinehamn.

På väg 603, mellan Björneborg och Hedet, i hökd med Greytsjön, Värmland, har en långtradare fastnat och ska bärgas. Vägen stängs av till och från, flaggvakter reglerar trafiken. Trafikverket  beräknar att arbetet kommer pågå hela dagen.

Läs mer: SMHI varnar för underkylt regn och snö

På E45 vid Rottneros, i höjd med golfbanan, kolliderade strax före klockan sex på morgonen en personbil och en lastbil. Enligt polisen ska inga personer skadats.

Också på E45, i höjd med Torsby, kolliderade två personbilar strax efter klockan åtta.

– En kvinna och ett barn har förts till sjukhus för kontroll av lindrigare skador, säger Stefan Wickberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.