Svenska Migrationscentret ansöker om rekonstruktion

Publicerad

För att skapa möjlighet till en ekonomi i balans har styrelsen fattat beslut om att Svenska Migrationscentret lämnar in en ansökan om rekonstruktion.

”Svenska Migrationscentret har under en längre tid haft en ansträngd ekonomi och vi har på olika sätt sökt att uppnå en balans mellan kostnader och intäkter.” Det skriver verksamhetschefen Barbro Fernström i ett pressmeddelande.

– Vår målsättning är nu att rädda 240 arbeten, varav ca 50 i Värmland. Vi ser framtiden an med tillförsikt då vi är övertygade om att vi kommer att kunna genomföra en lyckad rekonstruktion, säger Barbro Färnström, verksamhetschef. 

Förändrade förutsättningar

Det finns flera orsaker till att ekonomin inte är i balans, enligt Barbro Färnström.  Främsta orsaken är arbetsmarknadspolitiska beslut som förändrat förutsättningarna snabbare än vi kunnat förutse. Avtal med en del kommuner har heller inte räknats upp i samband med kostnadshöjningar. 

Tingsrätten fattar beslut om rekonstruktion och organisationen tilldelas en rekonstruktör, som tillsammans med ledning och styrelse gör en total genomlysning av centret. Både avseende verksamhet, personal och ekonomi.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.