Jessica och Texas gömmer julklappar i Arvika. Foto: Privat

Texas och Jessica gömmer julklappar i Arvika

Uppdaterad
Publicerad

Varje dag fram till julafton finns en hemlig julklapp gömd i Arvika centrum. Initiativet kommer från Texas Flygh Johansson och Jessica Johansson.

– Vi vill göra våra medmänniskor glada.

Det var när vännerna Texas Flygh Johansson och Jessica Johansson var på väg för att lämna in julklappar som skulle skickas till ett barnhem som de fick idén att de själva ville göra något också.

– Vi brukar alltid hitta på grejer ihop och nu tyckte vi det kunde vara kul att få göra någon glad. Vi ville ge något till alla – vuxna som barn.

En gömd julklapp varje dag

Trots att de fick idén några dagar in i december bestämde de sig för att utforma julklappsjakten som en adventskalender – varje dag fram till jul gömmer Texas och Jessica en julklapp någonstans i centrala Arvika. Sedan lägger de ut ledtrådar i sociala medier och folk kan börja leta efter julklappen.

Foto: Privat

– Det är jättekul att många delar och vill vara med. De är verkligen ute och letar och följer våra ledtrådar. Sedan lägger de upp en bild på den hittade julklappen, berättar Texas Flygh Johansson.

Julklapparna innehåller blandade saker.

– Vi har ju betalt allt själva, så det blir små, enkla saker. Lite godis, kaffepaket och liknande.

Ser ut att bli en fortsättning

De har båda jobbat med barn och unga, bland annat på ungdomsgården i Dottevik och kände att de ville göra något för andra.

– Vi vill hjälpa till göra våra medmänniskor glada. Och hade någon annan gjort en sådan här sak hade vi tyckt att det var jätteroligt och säkert deltagit.

Jessica Johansson och Texas Flygh Johansson. Foto: Privat

Deras initiativ har spridit sig och i till exempel Timrå ville en person göra något liknande. Och Texas och Jessica har redan planer för en fortsättning nästa jul.

– Vi vill göra något julen 2017 och då börja planera tidigt. Då kanske vi kan gömma fler julklappar och gömma fler för barn.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.