Foto: David Hårseth/Dagsmedia

Totalstopp efter översvämning

Uppdaterad
Publicerad

Det kraftiga regn- och åskovädret som drog fram över Karlstad under tisdagkvällen har orsakat flera översvämningar och stora trafikproblem.

Det är just nu totalstopp i viadukterna mellan Herrhagen och Haga och vid Löfbergsskrapan. Flera bilar har fastnat i vattnet och har fått bärgats bort.

– Det är omöjligt att ta sig fram. Man ska inte ge sig ut i vattnet, säger Morgan Connedal, vakthavande befäl vid polisen.

Åsk- och regnovädret i Värmland

Rädddningstjänsten har spärrat av de aktuella platserna.

– Vattennivån går upp till vindrutan ungefär, säger Ola Åkesson, räddningschef i beredskap.

Han berättar också att räddningstjänsten fått åka ut till ett flertal adresser med vattenskador, de flesta handlar om översvämmade källare.

På Hotell Gustaf Fröding i Karlstad har det under kvällen läckt in vatten från taket, via läckande rör.

Blixten slog ner i villa

Utanför Molkom slog blixten ner i en villa i Bäckelid strax efter 20-tiden. Elen slogs ut och det brann i en vägg.

Höga flöden och häftigt skyfall

Det har regnat kraftigt på flera håll i Värmland under eftermiddagen och kvällen. Sunne har till exempel fått 21 mm regn sedan klockan 8 imorse, och 19 av dem kom under en timme på eftermiddagen. Även i Blomskog har det regnat 20 mm sedan imorse.

SMHI har utfärdat en klass 1-varning för stora regnmängder under kvällen och natten och även för höga flöden i Klarälven, där kulmen väntas inom ett par dagar. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Åsk- och regnovädret i Värmland

Mer i ämnet