En person fördes till Usö i Örebro. Foto: Ridder Karlsson/Dagsmedia.se

Två olyckor under kort tid på väg 26

Uppdaterad
Publicerad

Enligt Trafikverket är väg 26 nu åter öppen för trafik. Vägen stängdes av efter en olycka med en personbil och en motorcykel vid Björneborg utanför Kristinehamn strax efter klockan nio på måndagsmorgonen.

Räddningstjänst och ambulans kom till platsen, och MC-föraren fick föras till sjukhus med helikopter. Enligt sjukhuset är tillståndet allvarligt, men för närvarande inte livshotande. Ytterligare en person fördes till sjukhus, till lasarettet i Karlskoga.

Olyckan inträffade på väg 26 mellan Jonsbols kvarn och Agen, cirka fem kilometer från Björnebergskorsningen, strax efter klockan nio på måndagsmorgonen.

Runt fyrtiofem minuter senare skedde ytterligare en olycka på väg 26 mellan Nykroppa och Filipstad, med en timmerbil vars last välte. Lasten spreds på körbanan vilket gjorde att ett av körfälten fick stängas av och vid tio i elva-tiden fortfarande var avstängd.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.