Tre anhållna för mordförsök

Uppdaterad
Publicerad

En man och två kvinnor sitter anhållna misstänkta för inblandning i mordförsök på en 25-årig man på Rud i Karlstad i fredags kväll.

En 25-årig man vårdas på Centralsjukhuset med allvarliga skärskador efter vad polisen rubricerar som ett mordförsök i fredags kväll. Omständigheterna kring händelsen som inträffade i anslutning till ett trapphus i bostadsområdet Rud är oklara. En 32-årig man misstänkt för mordförsök och två kvinnor 22 och 23 år gamla misstänks för medhjälp till mordförsök.

– De anhölls i sin frånvaro redan i lördags morse, men kunde hämtas och förhöras först under lördagen, berättar Tore Persson FU-ledaren på krimjouren.

Vad ledde er till de tre anhållna?

– Sms-trafik bland annat.

Har de erkänt?

– Nej, ingen har erkänt något.

Enligt polisen känner de misstänkta och offret varandra flyktigt.

På söndagen vårdades 25-åringen på intensivvårdsavdelningen, uppgav polisen, men det ska inte vara någon fara för hans liv.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.