Färjestad huvudtränare Leif Carlsson Foto: SVT

Tungt framåt för Färjestad

Uppdaterad
Publicerad

Efter gårdagens förlust för FBK i slutspelet har nu laget en ny chans imorgon kväll i mötet med HV71. Vinst räcker inte – nu krävs vinst i fyra kommande matcher för att det inte ska bli ett tidigt sommarlov för laget.

I dag var Färjestad på isen igen. Ett lekfullt träningspass med huvudtränaren Leif Carlsson i båset som betraktare. Lite eftersnack till gårdagens förlust blev det tillsammans med SVT Nyheter Värmland. Om domarinsatsen men också om spelet.

– Vi gör en väldigt bra hockeymatch, vi skapade tillräckligt med chanser för att kunna vinna.

HV71 leder

Men det räckte inte. Behöver ni göra någonting för att säkert kunna vinna imorgon?

– Kanske lite mer beslutsamma i avslutningarna. I mötena med HV71 har vi gjort bara 1,6 mål i snitt, det räcker inte. I mötet med Djurgården gjorde vi betydligt bättre ifrån oss.

HV71 leder nu med tre vunna matcher. FBK måste följaktligen vinna fyra matcher för att gå vidare i slutspelet.

”Vi mot världen”

Fortsatt spel låter som en omöjligt uppgift anser många kommentatorer. Vad tror du?

– Ska vi lyssna på alla experter är det omöjligt. Vi ser det inte så, nu är det vi mot världen. Vi har inte gett upp på långa vägar. Med ett härligt stöd från publiken i morgon kväll ska vi klara att ta en seger. Men det behövs ytterligare tre segrar.

– För oss handlar det nu om fortsatt spel eller sommarlov.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.