Två misstänkta langare häktade

Uppdaterad
Publicerad

Två unga män har nu häktats av Värmlands tingsrätt i narkotikahärvan bland ungdomar i  Karlstad.

Under tisdagseftermiddagen häktades två unga män i den natkotikahärva bland ungdomar i Karlstad. Männen, 21 och 23 år är på sannolika skäl misstänka för försäljning och innehav av narkotika. Det ska ha skett under hösten i Karlstad. Båda männen erkänner innehav för eget bruk men endast en erkänner att han sålt narkotikan vidare. Enligt åklagaren finns olika slags bevis mot männen.

– Det finns bilder och filmer säkrade, det finns polisiära iaktagelser och andra förhörsuppgifter, säger kammaråklagare Marcus Nyman.

Narkotikahärvan bland unga i Karlstad

100 ungdomar inblandade

Det var igår som Värmlandsnytt rapporterade om den stora narkotikahärva som polisen i Karlstad nystat upp under sex veckor. Ungefär femtio ungdomar hade testats positivt för någon form av narkotika. Men i polisens utredning figurerar ytterliggare femtio ungdomar Förutom de två som häktats har polisen ytterliggare två misstänkta för narkotikaförsäljning.

– Jag tror det här kommer ha stor inverkan på narkotikaförsäljningen i Karlstad. Priserna kommer stiga eftersom det inte är lika lättillgängligt längre. Innan någon annan tar över och börjar sälja, säger Johan Ekstam, polisområdeschef i södra Värmland.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Narkotikahärvan bland unga i Karlstad

Mer i ämnet