Åklagaren yrkar på ett år och fyra månaders fängelse. Foto: TT

Våldsdömd kvinna får sänkt straff

Publicerad

Hovrätten sänker straffet för en kvinna 45-årig kvinna från Torsby som dömts för grov fridskränkning.

Domen grundar sig på en rad händelser under förra året då kvinnan utsatte sin man för flera fall av misshandel. Bland annat ska han vid ett tillfälle ha blivit huggen med en sax i handen.

Kvinnan, hemmahörande i Torsby, har erkänt flera av gärningarna men ville i sin överklagan att det skulle ses som separata misshandelsfall istället för grov fridskränkning. I överklagan framgår också att kvinnan vill att fängelsestraffet ska ersättas med skyddstillsyn.

Hovrätten anser dock, liksom tingsrätten, att det handlar om grov fridskränkning och skriver i sin dom att fängelse är enda möjliga påföljden. Man väljer däremot att ändra längden från elva månader till nio månader fängelse.

Värmlands tingsrätt dömde även kvinnan för ett fall av olaga hot, för att ha hotat att döda sin dotter och barnbarn. Den domen har inte överklagats.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.