Foto: SVT

Var redo – långsammare takt förbi Skutbergsmotet

Uppdaterad
Publicerad

Bygget av E18 vid Skutbergsmotet går nu in i en ny etapp. Från klockan tio i kväll flyttas trafiken över till den nybyggda delen och det kan bli en del längre stopp i trafiken under natten.

– Vi lägger om trafiken här och går in och bygger de två östergående körfälten på andra sidan här, och vi håller på med faunapassagen här borta också. Alla de här projekten ska färdigställas fram till våren nu, säger Martin Bergvall, projektledare på Trafikverket.

– Vi kommer att ha vakter som kommer att stoppa trafiken, med stopp om en kvart ungefär. Sen släpper vi på igen, men det blir en del påverkning i natt, säger Per Tingström projektchef Segermo.

Men imorgon kommer det gå som vanligt?

– Imorgon ska allt vara som vanligt ja, säger Per Tingström.

14.000 fordon om dygnet

Den är en av de värst olycksdrabbade vägsträckorna i Värmland. Två körfält ska därför bli fyra och man bygger också en cykelväg för att öka säkerheten. Och trafiken kommer påverkas av bygget fram tills det är klart i juni.

– Vi kommer ha lite kortare stopp, till exempel i samband med sprängningsarbeten och punktinsatser som vi får gå in och göra. Så det kommer att vara störningar, det kommer det att vara, säger Martin Bergvall.

Enligt Trafikverket passerar 14.000 fordon på sträckan varje dygn och runt 50 personer har vägen som sin arbetsplats. Hittills har man klarat sig undan större incidenter, men nu vädjar man till alla förare att visa hänsyn för att undvika olyckor.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.