Vardagen efter festivalen

Uppdaterad
Publicerad

Lugnet efter stormen. Det är det som råder i Mariebergsskogen i Karlstad första vardagen efter Putte i Parken. Och då ska tilläggas att även stormen var rätt så lugn.

Några lastbilar kör förbi, en familj rör sig över gräsmattan mot lekparken. Mariebergsskogen i Karlstad ligger mer eller mindre öde på måndagen.

Nej, om det finns tydliga spår efter Putte i parken någonstans så är det på Marieberg IP, där campingen låg. Den som trodde att festivalbesökare var ansvarsfulla får tänka om. Här har de  lämnat containrar med prylar. Fällstolar, tält, flaskor och madrasser. Eller ett par stövlar, kanske? Solareturen är på plats för att återvinna saker som fortfarande går att använda.

Putte i Parken

– Det har gått skitbra, faktiskt. Vi har haft riktigt bra stämning här på campingen och vi har klarat oss utan några som helst problem, säger Andreas Folkesson, som har varit campingansvarig på Putte i parken.

Och så en summering av första året i Karlstad. Festivalgeneralen börjar med årets plus.

– Mariebergsskogen, Karlstad, publiken. Fantastisk publik. Och att det har varit så skötsamt och en relativt nykter festival, säger Niklas Lagerstam.

Och så årets minus.

– Vädret på fredagen. Det är det enda minuset som jag kan säga. Jag ser ingenting annat som har varit dåligt med årets festival, säger han.

Men kom igen nu, det måste väl finnas någonting?

– Nej, men det skulle väl vara att vi har lite barnsjukdomar och sådant där organisatoriskt internt, men det är ingenting som festivaldeltagarna har märkt, tror jag.

Polisen har haft en lugn festival, även om de haft en hel del att göra. En del Narkotikabrott och fyllerier, 445 liter alkohol har beslagtagits och en misshandel har anmälts. Men annars lungt.

Och du vill tillbaka till Mariebergsskogen?

– Jag vill definitivt tillbaka. Det här är det mest fantastiska festivalområdet i Sverige, säger festivalgeneralen Niklas Lagerstam.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Putte i Parken

Mer i ämnet