Foto: SVT

Värmlands landsting oberoende av hyrpersonal om två år

Uppdaterad
Publicerad

Om två år ska alla landsting och regioner vara oberoende av inhyrd personal, meddelar Värmlands landsting idag i ett pressmeddelande. Samtliga kommuner och landsting har enats om det.

Landstinget i Värmland arbetar nu på bred front för att nå målet: Att man ska vara oberoende av inhyrd personal till första januari 2019.

– Det är viktigt för både patienter och medarbetare att vården blir oberoende av hyrpersonal i vården. Med egna medarbetade kan Landstinget i Värmland skapa förutsättningar för en tryggare vård med hög kvalitet, god patientsäkerhet och en bra arbetsmiljö för våra medarbetare, säger projektledare Eva Bergquist, Landstinget i Värmland, i ett pressmeddelande.

Kartlägga flykten från landstinget

I landstingets utvecklingsplan för framtidens hälso- och sjukvård behöver man utveckla bland annat digitaliseringen och införa nya arbetssätt, det vill säga rätt kompetens utför rätt saker för att patientens behovs ska kunna tillgodoses.

– Vi behöver hänga med i samhällsutvecklingen och fortsätt göra det mer attraktivt att jobba inom Landstinget i Värmland. Vi måste också skapa ett hållbart arbetsliv för våra medarbetare med karriärvägar och säkra kompetensutvecklingen och kompetensförsörjningen, säger Eva Bergquist.

– Vi ska påbörja arbetet med att kartlägga vad som är attraktivt för medarbetarna och vad som får dem att lämna oss. Vi utreder också alternativa anställningsformer och intern bemanningsservice, för att nämna några av våra pågående projekt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.