Julia Pettersson, lagkapten för FBK. Foto: SVT

FBK:s lagkapten: ”Vi ska kriga”

Uppdaterad
Publicerad

Det går bra för FBK:s damer i kvalet till Riksserien. Två vinster på tre matcher. På lördag väntar match mot Göteborg borta.

Lagkaptenen Julia Pettersson är taggad efter att tre av tio matcher i kvalet till Riksserien är avklarade.

– Vi har ett väldigt bra lag, tycker jag. Alla krigar i alla positioner, så jag tror att vi ska kunna nå vårt mål med kvalet.

Målet är att komma bättre än förra året, det vill säga minst en fjärde plats bland de sex lagen som är med i kvalet. Men 16-åriga backen Fia Larsson hoppas på mer.

– Som det ser ut nu kommer det att gå riktigt bra. Det känns som att vi verkligen vill det här nu, säger hon.

Även lagets tränare Fredrik Wilhelmsson tror på ett bra resultat.

– Jag tror på det här laget. De har höjt sig ytterligare ett snäpp från i fjol och det är en annan blick hos tjejerna nu. Det börjar bli på riktigt nu, säger han till SVT Nyheter när vi träffar laget på träning inför den fjärde kvalmatchen på lördag borta mot Göteborg.

Inte ända fram i fjol

– Vi vet att Göteborg har en duktig målvakt, men vi bryr oss inte så mycket om deras spel, utan fokuserar på vårt eget spel med snabb skridskoåkning och då tror jag att det kan gå vägen, säger Fredrik Wilhelmsson. 

Det är andra året i rad som FBK:s damer kvalar till Riksserien. Förra året nådde de inte ända fram, utan slutade femma i kvalet. I år är målet att komma bättre än så.

Kvalserien består i år av sex lag. Segrarna från de fyra Division 1-serierna och de två lag som slutade sist respektive näst sist i årets Riksserie. Alla lagen möter varandra två gånger, hemma och borta, och de två bästa lagen är sedan klara för damernas högsta serie nästa säsong.

– Vi ska kriga och ha kul, försäkrar Julia Pettersson, lagkapten för FBK:s damer.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.