Genrebild Foto: TT

Villainbrott – trots grannsamverkan

Uppdaterad
Publicerad

Under lördagsmorgonen upptäcktes ett villainbrott på Hultsberg i Karlstad. Det trots grannarnas samverkan för att stoppa tjuvar.

Inbrottet skedde någon gång efter 23-tiden på fredagskvällen. Tjuvarna tog sig in genom ett fönster och har brutit sig in i ett skåp. Det är oklart om något stulits eftersom ägarna inte är hemma.

– Man har en väl utvecklad grannsamverkan i området och ändå har man missat det här, säger Eva Högfeldt.

I ett hus bredvid upptäcktes att flera träkilar stuckits in i dörrspringor. Det för att tjuvarna ska kunna se om någon gått genom dörren, då träskilarna faller ner.

Färre inbrott

Trots inbrottet har det dock lugnat sig efter vårens inbrottsvåg i Karlstad.

– Visst är det något inbrott om dagen som anmäls i Värmland, men det är inte på samma sätt som det varit under en period, säger Eva Högfeldt.

Om tjuvarna valt att ligga lågt eller rent av kunnat gripas vet hon dock inte.

Ytterligare inbrott på Hultsberg

Under lördagseftermiddagen fick polisen in ännu en anmälan om inbrott i en villa på Hultsberg. Anmälan kom in vid halv tre-tiden men det var vid halv fem-tiden oklart vad som stulits.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.